Neen (2x)
Mark, heb jij iets tegen bedrijfsartsen ofzo? Wil je graag op de de stoel van de bedrijfsarts zitten? Het antwoord is 2x nee. Maar omdat ik kritisch ben over het functioneren van bedrijfsartsen, krijg ik deze verwijten vaak voor de voeten geworpen. Dat geeft verder niet, ik weet waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe.
Casemanager
De stoel van de bedrijfsarts. Even tussen ons: het lijkt mij een tikkie saaie plek. Te veel 1-op-1 in de spreekkamer met de zieke werknemer. Nee dan mijn stoel, die van de (register) casemanager. Naast het contact met bedrijfsartsen, zit ik dagelijks om tafel met leidinggevende, hrm en werknemer om knopen door te hakken. Heb ik contact met zorg- en verzuimverzekeraars om schade te verhalen. Behandel ik af en toe een regreszaak. Tussendoor geef ik een verzuimtraining aan leidinggevenden. Zet ik beroep- en bezwaarzaken met UWV in gang. Met de directies van mijn klanten bespreek ik de grote lijnen: verzuiminfrastructuren, trends en wat de gevolgen van bepaalde wetswijzigingen zullen zijn en hoe hierop in te spelen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Geen werkdag is bij mij hetzelfde.
Kritisch zijn in belang van mijn klant
Voor mij is het duidelijk: de stoel van casemanager is de leukste stoel van verzuimland. Met als doel: financiele schade vanwege verzuim voor werkgever en werknemer te beperken. Om dat doel te bereiken moet ik wel kritisch kijken (daar waar nodig ingrijpen) naar het functioneren van andere ‘experts’ zoals bijvoorbeeld de bedrijfsarts. Niet omdat ik iets tegen bedrijfsartsen heb of op hun plek wil gaan zitten, maar gewoon omdat ik mijn werk goed wil doen.
Mark Idzinga, Oktober 2012
Leave a Reply